Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Περί του Λόγου
Δευτέρα Παρουσία, Δάσκαλος Ιωάννης, Διονύσης Δώριζας, εσωτερικός χριστιανισμός
Περί του Λόγου

Αυτός που ονομάζουμε «Λόγο» είναι το δεύτερο πρόσωπο της Τριαδικής Θεότητας, που ενσαρκώθηκε πριν από 2.000 χρόνια στον Ιησού Χριστό αλλά και στη Μητέρα Θεοτόκο, σύμφωνα με τις διδασκαλίες του ίδιου του Λόγου στη νέα κοσμική περίοδο που εισήλθαμε. Ο χριστιανικός κόσμος έχει εν πολλοίς ξεχάσει ότι ο Λόγος, διά του οποίου έγιναν τα πάντα, δεν αφορά μόνον τους βαπτισμένους, αλλά είναι ο αληθινός εαυτός στο κέντρο κάθε ανθρώπου.

Παρόμοια, οι άλλες θρησκείες αντιλαμβάνονται τον Λόγο μόνο μέσα απ’ το χριστιανικό πλαίσιο, δηλαδή ως τον χριστιανικό Θεό, τον Χριστό, και όχι ως τον Δημιουργό του Σύμπαντος. Γι’ αυτό στην εποχή μας η έμφαση μεταφέρεται πλέον από τον Χριστό του Χριστιανισμού στον πανσυμπαντικό Λόγο. Είναι η Δευτέρα Παρουσία του Δημιουργού των πάντων που ζούμε και βιώνουμε.

Αναφέραμε ότι ο Λόγος ενσαρκώθηκε και στον Χριστό και στην Παναγία. Όλα πάνω στη Γη είναι διττά (ημέρα-νύχτα, αρνητικό-θετικό, άνδρας-γυναίκα) και γι’ αυτό, όταν ο θείος Λόγος κατήλθε τα πεδία της Δημιουργίας υπάκουσε στους νόμους της διττότητας και ενσαρκώθηκε σε άνδρα και σε γυναίκα: στον Ιησού και τη Θεοτόκο. Η Μαρία δεν μπορούσε να φανερώσει δημόσια τη θεότητά της εκείνη την περίοδο, όπου οι γυναίκες δεν θεωρούνταν ισότιμοι άνθρωποι. Ως αποτέλεσμα, η θεότητά της έμεινε κρυφή μέχρι τη σημερινή εποχή της ωρίμανσης της συνείδησης, ενώ η ανάσταση και η ενσώματη ανάληψή της, η οποία έγινε αποδεκτή από το Βατικανό το 1950, δεν διακηρύσσεται το ίδιο επίσημα από την Ορθόδοξη Εκκλησία.


 

Ζούμε πλέον σε μια εποχή όπου, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο, ξεκινάει σπερματικά η απελευθέρωση από τους ρόλους των φύλων, εξ ου και η διδασκαλία που λαμβάνουμε οδηγεί σε μια πιο διευρυμένη αντίληψη του θείου και στην αποκάλυψη του Λόγου ως Υιού Μητρός, ως ενός ενωμένου ουδέτερου όντος. Έτσι, στον Ιησού και τη Μαρία δεν είδαμε απλά την «άρρενα» και τη «θήλεια» Αρχή του θείου Λόγου, αλλά ολόκληρο τον Λόγο μέσα στον Ιησού και ολόκληρο μέσα στη Μαρία. Ο Ένας Ουδέτερος Λόγος εκδηλώνεται ταυτόχρονα ως Υιός και ως Μητέρα και βρίσκεται ολόκληρος μέσα στην κάθε Αρχή του. Στην πραγματικότητα, για μας, η Μητέρα και ο Υιός δεν αποτελούν διαφορετικά πρόσωπα. Ο Θεός δεν έχει φύλα, ούτε περιορίζεται απ’ αυτά. Ο Λόγος έλαβε κατά την ενανθρώπισή του ακριβώς τη μορφή που εμείς χρειαζόμαστε για την εξέλιξή μας: τη διττή μορφή του ανθρώπου της Γης. Ο Δάσκαλος Ιωάννης ήταν ο απεσταλμένος που κήρυξε πύρινα τη θεότητα της Μαρίας, όσο και την πλήρη υλική και πνευματική ισοτιμία της γυναίκας με τον άνδρα.

Αυτό που ονομάζουμε Εποχή της Μητρός Λόγου είναι, μεταξύ άλλων, η φανέρωση του θείου Λόγου μέσα από γυναίκες, κάτι που είναι αναγκαίο για να αποκατασταθούν η ισότητα και η ενότητα στην ανθρώπινη κοινωνία. Διότι η γυναίκα δικαίως ορθώνεται και διεκδικεί τα δικαιώματά της, στα οποία περιλαμβάνεται και το θείο δικαίωμα της φανέρωσης της θεότητάς της. Γυναίκες-απεσταλμένες σε όλο τον κόσμο προμηνύουν την εποχή της γυναίκας όσον αφορά τα πνευματικά πράγματα. Στο Έργο μας, επειδή η ανθρωπότητα δεν έχει δει τη γυναίκα-Λόγο, και επειδή είναι αναγκαίο η Μητέρα να φανερωθεί όχι απλώς ως η θήλεια Αρχή του αλλά ως αυτούσιος ο ουδέτερος Λόγος, ο προορισμός αυτός ανατέθηκε στην Αναστασία.

(ɔ) Copyleft, 2020, www.workofthesecondcoming.com

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων της ιστοσελίδας, εφόσον γίνει παραπομπή στην πηγή, δεν προκύψει κέρδος μέσω της αναδημοσίευσης, και η αναδημοσίευση γίνει με καθεστώς copyleft.

The reprinting of this website's contents is allowed, as long as the source is referenced, no profit ensues from the reprinting, and the reprinting takes place under copyleft.

  • YouTube - Black Circle