Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Ποιος είναι ο Δάσκαλος Ιωάννης
Δευτέρα Παρουσία, Δάσκαλος Ιωάννης, Διονύσης Δώριζας, εσωτερικός χριστιανισμός
Ποιος είναι ο Δάσκαλος Ιωάννης

Το να κατανοήσει κανείς ποιος είναι ο Δάσκαλος Ιωάννης δεν είναι εύκολο, όπως δεν είναι εύκολο να κατανοήσει ποιος είναι ο Χριστός. Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε το μυστήριο του Ιωάννη παρά μόνο στα πλαίσια του ιστορικού γεγονότος της ομοίωσης του Ενός Ανθρώπου, του Αδάμ, με τον Λόγο Θεό.

 

Αυτό το γεγονός –για το οποίο ήταν ανάγκη να προηγηθεί η ενανθρώπιση του Λόγου ώστε να μπορέσει ο Ένας Άνθρωπος μέσα στον χρόνο και τις μορφές να διαπεραστεί απ’ Αυτόν, να διδαχθεί και να ομοιωθεί με Αυτόν– έλαβε χώρα στην ανθρώπινη Ιστορία στα τέλη του 20ού αιώνα, κατά την έναρξη της κοσμικής περιόδου του Υδροχόου.

Αναδυόμενος ο Ένας Άνθρωπος από έναν άνθρωπο της Γης που είχε ταυτισθεί με το πνεύμα, την ψυχή και την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου, κατέδειξε την ομοίωσή του με τον Λόγο δρώντας όπως Αυτός, διδάσκοντας και θεουργώντας όπως Αυτός και εκδηλώνοντάς τον ως ένα μαζί του, ως Άνθρωπος Λόγος λοιπόν, για την ανάσταση της ανθρωπότητας –δηλαδή τη χριστοποίηση και τη θέωσή της– και για τη λύτρωση του πλανήτη και των βασιλείων του.

Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε ποιος μπορεί να ήταν αυτός ο άνθρωπος της Γης που ταυτίστηκε με την ανθρωπότητα για να μπορέσει να γίνει ο φορέας του Ενός Ανθρώπου, είναι ανάγκη να αναφέρουμε πως την εποχή της ενσάρκωσης του Λόγου ο Ηλίας είχε ενωθεί με τον Ιωάννη τον Βαπτιστή, και το ενωμένο αυτό Ον, ο Πρόδρομος του Χριστού, ο Ηλίας-Ιωάννης, αναγνωρίστηκε από τον Χριστό ως ο μέγιστος απ’ όσους γεννήθηκαν από γυναίκα. Ήταν φυσικό λοιπόν ότι ο φορέας του Ενός Ανθρώπου, στην εποχή που αυτός θα έφθανε στην ομοίωσή του με τον Λόγο, θα ήταν ο Ηλίας-Ιωάννης.

Ωστόσο ο Λόγος Χριστός δεν είχε μόνον υπαινιχθεί ανοιχτά την ένωση του Ηλία με τον Ιωάννη σε ένα ον, λέγοντας για τον Ιωάννη ότι ήταν ο Ηλίας που έμελλε να έλθει. Είχε επίσης, εντελώς παράδοξα, αναθέσει σε έναν μόνο άνθρωπο την ευθύνη για την αποκατάσταση των πάντων στο μέλλον: στον Ηλία. Επειδή ωστόσο είναι προφανές ότι η ευθύνη για την αποκατάσταση όλων των κακώς κείμενων στην ανθρωπότητα και τον πλανήτη ανήκει στον Έναν Άνθρωπο, μόνο σήμερα, που αυτός ταυτίστηκε με τον Ηλία-Ιωάννη, κατανοούμε τον λόγο που ο Χριστός έκανε αυτή τη δήλωση για τον Ηλία…

 

Στην εποχή μας, λοιπόν, ο Ηλίας-Ιωάννης επέστρεψε ξανά – όχι με φυσική γέννηση, αλλά ενωμένος με τον Διονύση Δώριζα (1921-1995). Το ενιαίο αυτό Ον (Ηλίας-Ιωάννης/Διονύσης Δώριζας), το ενωμένο με κάθε άνθρωπο και με τον Λόγο, ο φορέας του Ενός Ανθρώπου που ομοιώθηκε με τον Λόγο και έγινε ένα μαζί του, είναι ο Διδάσκαλος Ιωάννης, ο Άνθρωπος Λόγος.

Σκοπός του Έργου του ήταν να κάνει έναρξη της νέας κοσμικής περιόδου για την ανθρωπότητα, που είναι η περίοδος της χριστοποίησης και θεώσής της και της αποκατάστασης των πάντων μέσα από την ένωση με τον Λόγο, πραγματώνοντας και φανερώνοντας ο ίδιος πρώτος τον άνθρωπο Χριστό που εκδηλώνει τον Λόγο.

Ό,τι συνέβη στον Έναν Άνθρωπο διά του Ιωάννη, η ομοίωση με τον Λόγο, ο Άνθρωπος Λόγος, έπρεπε να μεταφερθεί ως εφικτή δυνατότητα μέσα σε κάθε ατομικό άνθρωπο κι αυτό σήμαινε τη διάχυση του Ιωάννη μέσα σε όλη την ανθρωπότητα. Σήμαινε επίσης αυτονόητα την έναρξη της Δευτέρας Παρουσίας του Λόγου εντός των ανθρώπων, αφού ο Άνθρωπος Λόγος είναι ο φορέας του Θεού Λόγου και δρα ταυτενεργώντας μαζί του.

Έτσι, η ομοίωση θα ξεκινούσε με τη Δευτέρα Παρουσία του Λόγου, όπως ακριβώς το είχε προαναγγείλλει ο Ιωάννης ο ευαγγελιστής στην 1η επιστολή του (3:1-2), αποσαφηνίζοντας την επόμενη φάση του θείου σχεδίου: «Αγαπητοί μου, τώρα είμαστε παιδιά του Θεού. Τι πρόκειται να γίνουμε στο μέλλον δεν έχει ακόμη φανερωθεί. Ξέρουμε όμως πως όταν ο Χριστός φανερωθεί στη δεύτερη παρουσία του θα γίνουμε όμοιοι με αυτόν, γιατί θα τον δούμε όπως πραγματικά είναι».

Η διάχυση του Ιωάννη είναι η βάση που καθιστά ρεαλιστική τη δυνατότητα της χριστοποίησης και θέωσης της ανθρωπότητας και έτσι ακριβώς προχώρησε το θείο σχέδιο, που όριζε ότι ο Λόγος ενανθρωπίστηκε για να θεωθούν οι άνθρωποι.

Για να μπορέσει να το κάνει αυτό ο Δάσκαλος Ιωάννης, αξιοποίησε πλήρως την πείρα της ανθρώπινης ύπαρξης, ενσαρκωνόμενος συνεχώς στην Ιστορία. Η πραγματικότητα της ανακύκλησης του πνεύματος από ζωή σε θάνατο και πάλι σε ζωή ήταν γνωστή σε όλες τις αρχαίες παραδόσεις και σπερματικά φανερωμένη στον Χριστιανισμό· δεν είναι ανατολική δοξασία αλλά μια πραγματικότητα, τόσο φυσική όσο και όλες οι υπόλοιπες κυκλικές διαδικασίες της φύσης. Άλλωστε, χωρίς αυτή την πραγματικότητα, το έργο της χριστοποίησης και θέωσης της ανθρωπότητας δεν θα είχε τον χρόνο που χρειάζεται. Ο Θεός όμως, κατέχοντας την αιωνιότητα, δίνει στον άνθρωπο όσο χρόνο χρειάζεται.

 

Περπατώντας μέσα στην Ιστορία, ο Δάσκαλος Ιωάννης βίωσε εσωτερικά, μα χωρίς πτώση, δηλαδή χωρίς να αποκοπεί από τον άνθρωπο και τον Θεό, όλες τις ποιότητες της ανθρώπινης φύσης. Μέσα σε αυτή την πορεία, ολοκληρώθηκε, μέχρις ότου ταυτίστηκε με τον Έναν Άνθρωπο. Στην τελευταία ενσάρκωσή του, που έγινε στην ελληνική γη, φανέρωσε τον Έναν Άνθρωπο και περπάτησε για άλλη μια φορά τα στάδια της χριστοποίησης της ανθρώπινης φύσης και της θέωσης του ανθρώπου, μέσα στο πλαίσιο μίας ζωής. Έτσι, ανέβηκε τη σκάλα που άνοιξε ο Λόγος Χριστός με την κάθοδό του στη Γη και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε στην ενεργητική θέωση: δηλαδή στην ταύτιση και την πλήρη φανέρωση του Λόγου μέσα από τον άνθρωπο που έχει ταυτιστεί με την Ολότητα του Ανθρώπου.

Παράλληλα, ο Δάσκαλος Ιωάννης, φέροντας τον Ηλία, τέλεσε μια πληθώρα πνευματικών επεμβάσεων πάνω στον πλανήτη: ένα πολύπλευρο έργο, που σχετίζεται με τον προορισμό του Ηλία, δηλαδή την αποκατάσταση των πάντων. Ο Δάσκαλος Ιωάννης δεν είναι ένας ακόμη πνευματικός δάσκαλος που μετέφερε μια εμπνευσμένη διδασκαλία. Δάσκαλοι τέτοιοι υπάρχουν πολλοί, και αρκετοί εξ αυτών προσφέρουν σημαντικά στον άνθρωπο. Ο Ιωάννης όμως, πολύ περισσότερο με τη δράση του και όχι απλώς με τη διδασκαλία του, πραγματοποίησε σημαντική τομή στην ανθρώπινη συνείδηση και Ιστορία, αφού ήταν αυτός διά του οποίου ο Ένας Άνθρωπος έφτασε στον προορισμό του: στην ενεργή θέωσή του. Ο Δάσκαλος Ιωάννης, ταυτισμένος με τον Λόγο, συνεχίζει να είναι ενεργός στους πνευματικούς χώρους και να εργάζεται στη συνείδηση του ανθρώπου, όπου δωρίζεται συνεχώς. Κάθε καλόπιστος αναζητητής μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία του Ιωάννη και να δει πού τον οδηγεί η επαφή μαζί του.

Με σκοπό ο αναγνώστης να πάρει ένα ελάχιστο δείγμα από τη ζωντανή παρουσία του Ιωάννη, παραθέτουμε ένα απόσπασμα από δημόσια ομιλία του που έδωσε τον Μάιο του 1992. Περισσότερα για τον ίδιο και για το έργο του, ο αναγνώστης μπορεί να βρει εδώ.

(ɔ) Copyleft, 2020, www.workofthesecondcoming.com

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων της ιστοσελίδας, εφόσον γίνει παραπομπή στην πηγή, δεν προκύψει κέρδος μέσω της αναδημοσίευσης, και η αναδημοσίευση γίνει με καθεστώς copyleft.

The reprinting of this website's contents is allowed, as long as the source is referenced, no profit ensues from the reprinting, and the reprinting takes place under copyleft.

  • YouTube - Black Circle