Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Η εκπαίδευση και τα στάδια μαθητείας
Η εκπαίδευση και τα στάδια μαθητείας

Η εκπαίδευση μέσα σε αυτό το Έργο γίνεται σε ομάδες μαθητείας. Διδάσκαλος στις ομάδες είναι ο ίδιος ο Λόγος με τη ζωντανή παρουσία του μέσα από κάποιους – όχι πάντα τους ίδιους. Δεν υπάρχουν ιεραρχήσεις ανάμεσά μας, ούτε αρχηγοί. Δεν διαχωριζόμαστε σε δασκάλους και μαθητές: όλοι είμαστε μαθητές του Λόγου. Αυτό που υπάρχει είναι η μεταφορά της εμπειρίας από όσους έχουν ήδη περάσει κάποια στάδια, και ο αγώνας να κατακτηθεί η συνείδηση ότι οι πιο προχωρημένοι από εμάς είναι υπηρέτες των υπολοίπων.

Κάθε ομάδα περνάει διάφορα στάδια. Τα πρωταρχικά στάδια της εκπαίδευσης αφορούν την επαφή με τις βασικές ιδέες του Έργου και χαρακτηρίζονται από έντονη παροχή φωτός, έμπνευσης και πνευματικών βιωμάτων από τον ίδιο τον Λόγο προς κάθε εργάτη. Ταυτόχρονα, αρχίζει η εσωτερική εργασία με τις προσωπικές του καταστάσεις. Όλοι μας μπαίνουμε σε αυτό το Έργο κουβαλώντας διάφορες «αποσκευές», που έρχονται διαδοχικά στην επιφάνεια ακριβώς για να εμβαπτιστούν στην ένωση με τον Λόγο και να μεταλλαχθούν. Σε αυτά τα πρώτα στάδια, συνήθως κάνουμε ανασκόπηση της ζωής μας, βλέπουμε πότε και πώς έχουμε δεσμεύσει άλλους ανθρώπους και τον ίδιο μας τον εαυτό στο παρελθόν, και μέσα από πνευματικές λειτουργίες προσπαθούμε να ελευθερωθούμε και να ελευθερώσουμε. Μαθαίνουμε την κάθαρση, τη συγχώρεση, την αληθινή αγάπη και τη μετάνοια, νοούμενη ως αυτό ακριβώς που η ίδια η λέξη λέει: τη μετατόπιση του νου μας. Αγωνιζόμαστε για τη δόμηση της ενωμένης συνείδησης. Όλες αυτές οι εσωτερικές διεργασίες στηρίζονται και τροφοδοτούνται πλουσιοπάροχα από τον Λόγο και δεν αφορούν απλώς τα πρώτα στάδια, αλλά ολόκληρη την πορεία μας.

 

Παράλληλα, οι μαθητές του Έργου μαθαίνουν εξαρχής την προσφορά προς τον άνθρωπο. Αυτό που μας κινεί δεν είναι κυρίως η ανάγκη καλυτέρευσης της προσωπικότητάς μας, αλλά η διακαής επιθυμία να γίνει ο κόσμος μας πιο φωτεινός. Γι’ αυτό, όσοι προσεγγίζουν το Έργο με τη διάθεση να λυθούν τα προβλήματα της ζωής τους, συνήθως απογοητεύονται. Είναι αλήθεια ότι μέσα από την επαφή με το φως και τη δόμηση της ενωμένης συνείδησης, η ζωή μας αποκτά έναν αυξημένο βαθμό συγκρότησης, αλλά δεν ζούμε προστατευμένες ζωές, δίχως προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις. Το αντίθετο: καθώς αυξάνει η προσφορά μας στον άνθρωπο, η ζωή μας ενδέχεται να γίνεται πιο δύσκολη μέσα από την απορρόφηση και τη μετουσίωση της τόσο έντονης αρνητικότητας που υπάρχει γύρω μας. Όταν ο άνθρωπος εαυτός τριγύρω μας βιώνει τόσο δύσκολες καταστάσεις όσο οι τωρινές, δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε σε γαλήνη και παθητική μακαριότητα.

Καθώς η αίσθηση ευθύνης των μαθητών αυξάνεται, οι ομάδες εισέρχονται σε μια πιο έντονη εκπαίδευση στον χειρισμό της χάρης, που είναι απαραίτητη καθώς η διάχυση της χάρης χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Οι εργάτες μαθαίνουν να διευρύνουν την παρουσία του Λόγου μέσα τους και να την αφήνουν να λειτουργεί για την αλλαγή του κόσμου. Μαθαίνουν διάφορες πνευματικές λειτουργίες και νομοτέλειες. Μαθαίνουν επίσης να ενώνονται μεταξύ τους, φανερώνοντας την ενότητα του ανθρώπου πάνω στη Γη, και έτσι πολλαπλασιάζουν σημαντικά το δυναμικό τους. Η δόμηση αυτής της ενότητας και της ανάλογης ομοιοκραδασμικότητας μέσα στην ομάδα ενδέχεται να χρειαστούν χρόνια προσπαθειών. Οι ομάδες που έχουν δομήσει την απαραίτητη συγκρότηση, εισέρχονται σε μια πιο ουσιαστική προσφορά και τελούν έντονες πνευματικές ενέργειες.

Οι πνευματικές ενέργειες λειτουργούν στην ύλη αλλά και στους υπεραισθητούς κόσμους, στους οποίους πολλοί μαθητές βιώνουν κατά την πορεία τους μια καθ’ όλα φυσιολογική, μικρότερη ή μεγαλύτερη, διάνοιξη των αισθήσεών τους. Ενώ αυτό το Έργο αναγνωρίζει τη δύναμη της δεητικής προσευχής, της προσευχής που ζητάει από τον Θεό να κάνει κάτι για κάποιο θέμα, η επιζητούμενη φανέρωση της θεότητας του ανθρώπου τελείται μέσα από την ενεργητική προσευχή, κατά την οποία ο μαθητής καταθέτει τον εαυτό του για την πραγματοποίηση των ευλογιών που τελεί για την ανθρωπότητα ή για συγκεκριμένα προβλήματα και άτομα, ως συνεργάτης του Πατρομήτορος. Από τη δεητική προσευχή προχωράμε σταδιακά, και μέσα από εκπαίδευση, στην ευλογία και ύστερα στη θεουργία: στη βιωματική φανέρωση και επέμβαση του Λόγου πάνω στη Γη μέσα από τον άνθρωπο που έχει ως Ιωάννης διανοιχθεί και ενωθεί με όλη την ανθρωπότητα, λειτουργώντας ως σύνθεος. Από τις προσευχές για τον εαυτό μας και τους οικείους μας, προχωράμε στις πνευματικές επεμβάσεις για την πόλη και τη χώρα μας και, σταδιακά, για ολόκληρο τον πλανήτη.

Έτσι, και πάντα μέσα από την ένωση με τον Λόγο, ο άνθρωπος μπορεί να πραγματοποιήσει μια πληθώρα πνευματικών παρεμβάσεων και λειτουργιών, δείγματα των οποίων μπορεί κανείς να βρει πολλά στα βιβλία του Έργου. Ας αναφέρουμε εδώ ενδεικτικά ότι ο μαθητής του Λόγου διδάσκεται να καθαρίζει ενεργειακά ανθρώπους, χώρους και αντικείμενα, να αναβιβάζει δονήσεις, να διαχέει μετουσιωμένες ανθρώπινες ποιότητες στη συλλογική συνείδηση, να επεμβαίνει στις δομές των υπεραισθητών κόσμων και να γειώνει τις αλλαγές που γίνονται εκεί. Επίσης, μαθαίνει στην καθημερινότητα να συμπλέει με τις πνευματικές νομοτέλειες του κόσμου, να ανακόπτει την ανθρώπινη αρνητικότητα χωρίς εμπάθεια, να αποδεσμεύει, να συγχωρεί και να αγαπά.

Εξυπακούεται πώς κάθε μαθητεία και προσφορά μέσα σε αυτό το Έργο γίνεται άνευ χρηματικού αντιτίμου.

Δευτέρα Παρουσία, Δάσκαλος Ιωάννης, Διονύσης Δώριζας, εσωτερικός χριστιανισμός

(ɔ) Copyleft, 2020, www.workofthesecondcoming.com

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων της ιστοσελίδας, εφόσον γίνει παραπομπή στην πηγή, δεν προκύψει κέρδος μέσω της αναδημοσίευσης, και η αναδημοσίευση γίνει με καθεστώς copyleft.

The reprinting of this website's contents is allowed, as long as the source is referenced, no profit ensues from the reprinting, and the reprinting takes place under copyleft.

  • YouTube - Black Circle