Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Αντί προλόγου
Δευτέρα Παρουσία, Δάσκαλος Ιωάννης, Διονύσης Δώριζας, εσωτερικός χριστιανισμός

Αντί προλόγου

Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε τόσο μαζική πνευματική αναζήτηση όσο στην εποχή αυτή.
Και ποτέ δεν υπήρχε τόση σύγχυση ως προς τον σκοπό.

Να εξελιχθούμε για τον εαυτό μας; Να κυνηγήσουμε δυνάμεις και εμπειρίες;
Να γίνουμε δυνατοί στον διαλογισμό και στις τεχνικές;
Ή να συντονιστούμε με το θείο σχέδιο, ώστε από αναζητητές να γίνουμε πνευματικοί αγωνιστές και εργάτες για την προώθησή του;


 

~*~

Βάσει του θείου σχεδίου, η ανθρωπότητα καθοδηγήθηκε στην εξέλιξή της από μεγάλους οδηγούς: Ερμής Τρισμέγιστος, Μωυσής, Ράμα, Κρίσνα, Ζωροάστρης, Ορφέας, Λάο Τσε, Βούδας, Πυθαγόρας, Πλάτωνας, Σωκράτης κ.ά.

 

Ωσότου ενσαρκώθηκε εκείνος, του οποίου το έργο και η θυσία αφορούσαν κάθε ανθρώπινη ψυχή, ο Λόγος Χριστός. Ο Υιός του Θεού, το 2ο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, ο Δημιουργός διά του οποίου έγιναν τα πάντα, αυτός που ο ευαγγελιστής Ιωάννης αποκαλεί Λόγο: Εν αρχή ην ο Λόγος, και ο Λόγος ην προς τον Θεόν, και Θεός ην ο Λόγος (…) πάντα δι’ αυτού εγένετο.

 

Γιατί ενσαρκώθηκε ο Λόγος; Για να τον πιστέψουμε, να ζήσουμε με τις υποδείξεις του και να κερδίσουμε τον Παράδεισο; Τι ακριβώς προέβλεπε το σχέδιο;

 

Ο Λόγος ενανθρωπίστηκε για να θεωθούμε εμείς!

 

Αυτή ήταν η ομόφωνη δήλωση των Πατέρων της Εκκλησίας, από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες.

 

Μια ελάχιστη μειοψηφία αγίων πέτυχε τη χριστοποίησή της, αλλά οι πολλοί, παρά την πίστη τους που τους έκανε παιδιά του Θεού, έμειναν πνευματικά ανώριμοι. Πότε θα άνοιγε ο δρόμος γι’ αυτούς;

 

Αγαπητοί μου, τώρα είμαστε παιδιά του Θεού. Τι πρόκειται να γίνουμε στο μέλλον δεν έχει ακόμη φανερωθεί. Ξέρουμε όμως πως όταν ο Χριστός φανερωθεί στη δεύτερη παρουσία του θα γίνουμε όμοιοι με αυτόν, γιατί θα τον δούμε όπως πραγματικά είναι (Ιωάννη, Α΄ Επιστολή, 3:1-2).

 

Στη Δευτέρα Παρουσία του Λόγου, λοιπόν, θα ξεκινούσε η θέωση των πολλών. Άρα αυτός ο φοβικός όρος, «η Δευτέρα Παρουσία», που στα μυαλά όλων συνάπτεται με τη θρησκοληψία και τον τρόμο της συντέλειας της Ιστορίας, δεν φαίνεται να αφορά κάποιο τέλος, αλλά μάλλον την αρχή μιας πολύ μεγάλης περιόδου, που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει.

 

Πώς όμως θα ξεκινήσει η θέωση, αν ο Λόγος δεν κάνει την παρουσία του μέσα στον άνθρωπο; Γι’ αυτό μιλάμε για τη Δευτέρα Παρουσία ως εσωτερική κατάσταση.

 

Είναι αυτά τα πράγματα τόσο αόριστα και ασαφή στον χώρο και τον χρόνο, όσο ακούγονται;

 

Όχι! Υπάρχει σαφέστατος στόχος και εργασία, που εισάγει την εποχή της Δευτέρας Παρουσίας, και σ’ αυτό καλούνται οι πνευματικοί αγωνιστές και εργάτες. Τον έθεσε ο ενανθρωπισθείς Λόγος, ονομάζοντας και τον υπεύθυνο: Ηλίας μεν έρχεται πρώτον και αποκαταστήσει πάντα – Πρώτα θα έρθει ο Ηλίας και θα τα αποκαταστήσει όλα (Μτθ.17:11).

 

Εντάξει, ξέρουμε: εκτός από τους θεολόγους και κάτι καλόγερους κανείς δεν έχει ακούσει λέξη γι’ αυτό... Δεν είναι παράξενο;

 

Έτσι, στο προσκήνιο της πνευματικής και μεταφυσικής αναζήτησης προωθούνται διάφορες άλλες ιδέες. Για εμάς, όμως, το κεντρικό θέμα της εποχής βρίσκεται στο εξής:

Στην αποκατάσταση των πάντων, που συνυφαίνεται με την έναρξη και το προοίμιο της ανάστασης των ψυχών και των συνειδήσεων, και τελείται με την εκδήλωση της Παρουσίας του Λόγου από τον άνθρωπο. 

Η ανθρωπότητα έχει να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τον Θεό της αγάπης και να κατανοήσει τον Λόγο ως Υιό Μητέρα. Έχει να αποκαταστήσει τις ανθρώπινες σχέσεις, τις σχέσεις των φύλων, τη σχέση της με τη φύση και τα βασίλειά της, να αποκαταστήσει το κλίμα, το περιβάλλον και τον πλανήτη στην τέλεια καθαρότητά του και να τον αναζωογονήσει. Έχει να αποκαταστήσει τις σχέσεις κρατών και λαών, να ρίξει τα σύνορα, να καταργήσει τα όπλα και τους στρατούς, να αποκαταστήσει την ειρήνη, την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, και να χτίσει την παγκόσμια κοινωνία της αδελφοσύνης! Κι αυτό ταιριάζει μάλλον με την αρχή της αληθινής Ιστορίας παρά με το τέλος της...

 

Θέλουμε να μιλήσουμε για τις αποκαταστάσεις και για όλα τα θαυμάσια που τελέσθηκαν ως τώρα για την ανθρωπότητα από το Έργο αυτό, που κατευθύνει ο ίδιος ο Λόγος και ξεκίνησε ο Ηλίας (ή, καλύτερα, ο Ηλίας-Ιωάννης, αφού ο Χριστός διακήρυξε δημόσια ότι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής ήταν ο Ηλίας), αλλά και για όσα είναι μπροστά μας και χρειάζονται ενωμένο δυναμικό.

 

Ο Λόγος αναζητά εργάτες, που θα μαθητεύσουν στην ένωση μαζί του. Με σκοπό να αγωνιστούν για την αλλαγή του κόσμου και την προώθηση της θέωσης της ανθρωπότητας, σύμφωνα με το θείο σχέδιο.

(ɔ) Copyleft, 2020, www.workofthesecondcoming.com

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων της ιστοσελίδας, εφόσον γίνει παραπομπή στην πηγή, δεν προκύψει κέρδος μέσω της αναδημοσίευσης, και η αναδημοσίευση γίνει με καθεστώς copyleft.

The reprinting of this website's contents is allowed, as long as the source is referenced, no profit ensues from the reprinting, and the reprinting takes place under copyleft.

  • YouTube - Black Circle