Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Το εγχείρημα της αλλαγής του κόσμου
Το εγχείρημα της αλλαγής του κόσμου

Συχνά οι άνθρωποι που έχουν κάποιες πνευματικές αναζητήσεις αγνοούν την κατάσταση στον πλανήτη, ενίοτε αδιαφορώντας ή ακόμη και υποτιμώντας τη γήινη πραγματικότητα. Αυτό δεν συμβαίνει στο Έργο του Λόγου, όπου εργάτης θεωρείται αυτός που όχι μόνο γνωρίζει πολύ καλά τα πνευματικά πράγματα, αλλά και έχει έντονο ενδιαφέρον για ό,τι συμβαίνει πάνω στον πλανήτη και εργάζεται σταθερά για την αλλαγή του.

Ζούμε σε έναν πλανήτη όπου οι οκτώ πιο πλούσιοι άνθρωποι κατέχουν όσο πλούτο έχουν τα φτωχότερα 3,5 δισεκατομμύρια. Έναν κόσμο κατάφωρης αδικίας, όπου τα διάφορα πολιτικά συστήματα φορούν έναν επίπλαστο μανδύα δημοκρατικότητας και το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, ο καπιταλισμός στη νεοφιλελεύθερη εκδοχή του, βασίζεται ιδεολογικά στον άγριο ανταγωνισμό και είναι έτσι δομημένο, ώστε ο πλούτος να κυλάει προς τους έχοντες. Ζούμε σε έναν πλανήτη που παρέχει με αφθονία τα απαραίτητα αγαθά ώστε όλοι να ζούν με αξιοπρέπεια, αλλά τελικά βασιλεύουν η φτώχια, η απαξίωση και η εκμετάλλευση.

Η κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια δεν είναι μόνον οικονομική, αλλά πολύπλευρη. Στο υπάρχον σύστημα παρασυρόμαστε εντέχνως από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες να λατρεύουμε την κατανάλωση υλικών αγαθών και να ορίζουμε τον εαυτό μας βάσει των πραγμάτων που κατέχουμε. Η πολιτική μας σκέψη φθίνει και μαθαίνουμε μάλλον να μεταθέτουμε τις ευθύνες μας στους κυβερνώντες παρά να είμαστε ενεργοί πολίτες. Στις τέχνες επικροτείται η χυδαιότητα, στις τηλεοράσεις και στα παιχνίδια διδάσκεται η βία, ενώ στις ανθρώπινες σχέσεις κυριαρχούν ο ανταγωνισμός, ο διαχωρισμός σε αντιμαχόμενες ομάδες και η διχόνοια.

Όλα αυτά στην εποχή μας είναι πιο έντονα από ποτέ. Η πεποίθησή μας είναι ότι μπορούν να αξιοποιηθούν ως η οδυνηρή πείρα στην πορεία ωρίμανσης του ανθρώπου, που θα τον ωθήσει στην ανάληψη της ευθύνης του για τη δόμηση ενός φωτεινού κόσμου. Η χαώδης κατάσταση του πλανήτη είναι σε μεγάλο βαθμό προϊόν της ανθρώπινης επιλογής και γι’ αυτό ο άνθρωπος είναι ο υπεύθυνος να την αποκαταστήσει.

Σ' αυτές τις συνθήκες είναι εύκολο για τους ευαίσθητους ανθρώπους να ενδώσουν στην απογοήτευση ή σε μια αίσθηση αδυναμίας - άλλωστε η κατάσταση γύρω μας είναι πραγματικά δύσκολη. Ωστόσο ο άνθρωπος δεν είναι αδύναμος: είναι συνεργάτης του θεού και σύνθεος, εφόσον συνειδητοποιήσει αυτή την αλήθεια και την εκδηλώσει. Τότε, δεν υπάρχει πλέον χώρος για μηρυκασμό ούτε για επανάπαυση ή για ενδιαφέρον μόνο για την ατομική εξέλιξη. Ο πλανήτης μας χρειάζεται εργάτες να γειώσουν το παρεχόμενο έλεος και να το κάνουν απτή ευλογία υπέρ της αλλαγής του κόσμου, και το απαραίτητο δυναμικό παρέχεται πλουσιοπάροχα. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται σε όλους τους τομείς για την αλλαγή του κόσμου χωρίς να το γνωρίζουν αυτό - η δική μας η εκπαίδευση έγκειται στον πνευματικό ακτιβισμό, στις συνεχείς παρεμβάσεις διά της χάριτος και του ελέους, πολλές εκ των οποίων αφορούν την εσωτερική τροφοδοσία και την ενδυνάμωση αυτών των ανθρώπων. Αυτές οι παρεμβάσεις είναι συγκεκριμένες και στοχευμένες, προϊόν έντονης εκπαίδευσης, όχι ασαφείς διαχύσεις φωτός: εξαρτώνται από το ενδιαφέρον μας και στηρίζονται με μόχθο και απορρόφηση-μετουσίωση των ενεργειακών φορτίων που εμποδίζουν την αλλαγή του κόσμου.

Στο Έργο δημιουργούνται ομάδες-κύκλοι εργατών που αναλαμβάνουν την ευθύνη της αλλαγής του κόσμου και ενώνονται μεταξύ τους για να παρουσιάσουν τον Έναν Άνθρωπο σε λειτουργική δράση. Με αυτόν τον τρόπο, το πνευματικό δυναμικό των μαθητών πολλαπλασιάζεται και, ανάλογα της διεύρυνσης της συνείδησής τους και της σοφίας-αγάπης τους, μπορεί να τελέσει ουσιαστικές παρεμβάσεις στα πράγματα της Γης και των πνευματικών κόσμων, μέσα από τη διάχυση της ευλογίας, με σκοπό τη μείωση των δεινών και την ταχύτερη μετάβαση στο νέο κόσμο μέσα από τους πόνους της γέννας που τώρα βιώνουμε.

Στόχος αυτού του Έργου είναι η αποκατάσταση των πάντων για την έλευση της εποχής της αδελφοσύνης. Εργαζόμαστε για έναν λαμπερό κόσμο τον οποίον ενδεχομένως να μη δούμε προσωπικά, καθώς η ανθρωπότητα έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της ώσπου να απελευθερωθεί από την πλάνη του διαχωρισμού.  H πιθανότητα να μη δούμε το νέο κόσμο δεν μας πικραίνει, διότι όταν έρθει αυτός ο λαμπερός κόσμος - και θα έρθει - πάλι η ολότητά μας, ο Ένας Άνθρωπος Εαυτός, θα ζει πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.

 Το ανθρωπιστικό δράμα της Υεμένης (της πιο φτωχής αραβικής χώρας, που σφυροκοπείται ανελέητα από την πιο πλούσια, τη Σαουδική Αραβία), το αδιέξοδο των Παλαιστινίων,  το Ισλαμικό Κράτος, οι φαβέλες της Βραζιλίας και οι παραγκουπόλεις όπως η Κιμπέρα στην Κένυα, τα πλοκάμια της Γουόλ Στριτ, η παρακολούθηση του παγκόσμιου πληθυσμού από την NSA μέσω του PRISM και των άλλων προγραμμάτων της, η αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Ρωσία, η επικράτηση των νεοναζί στην Ουκρανία, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, οι δραματικές κλιματικές αλλαγές και η καταστροφή της βιοποικιλότητας (ως και 200 είδη εξαφανίζονται καθημερινά!), η πλαστικοποίηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η είσοδος ενδοκρινικών διαταρακτών στην τροφική αλυσίδα, ο απάνθρωπος τρόπος εκτροφής των ζώων, η υπέρμετρη διάδοση των αντιβιοτικών και η δημιουργία ανθεκτικών ιών, η διαπλοκή μεταξύ ΜΜΕ - επιχειρηματικού κόσμου - πολιτικών, η σκλήρυνση και αδιαφάνεια των γραφειοκρατικών δομών της Ευρώπης, το TTIP,  η γνωστή κατάσταση στην Ελλάδα: γενικά, τα προβλήματα του πλανήτη αποτελούν για μας πεδίο δράσης και συνεχούς ενδιαφέροντος. Το ενδιαφέρον αυτό απορρέει από την αγάπη μας για τον άνθρωπο εαυτό μας και αποτελεί την ίδια τη φύση του Έργου.

Φωτογραφία από τον Tuca Vieira, www.tucavieira.com.br

Δευτέρα Παρουσία, Δάσκαλος Ιωάννης, Διονύσης Δώριζας, εσωτερικός χριστιανισμός

(ɔ) Copyleft, 2020, www.workofthesecondcoming.com

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των κειμένων της ιστοσελίδας, εφόσον γίνει παραπομπή στην πηγή, δεν προκύψει κέρδος μέσω της αναδημοσίευσης, και η αναδημοσίευση γίνει με καθεστώς copyleft.

The reprinting of this website's contents is allowed, as long as the source is referenced, no profit ensues from the reprinting, and the reprinting takes place under copyleft.

  • YouTube - Black Circle